Soijatempewokki
Soijatempewokki
Ainesosat:
200 g vihreitä papuja paloina
150 g mungpapu ituja
3 rkl rypsiöljyä
1 kpl salottisipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
1 tl sokeri
1 tl makea soijakastike (Bango, ABC Heinz Indonesia)
½ tl suolaa
2 dl vettä
Ohje:
1. Kuutioi indonesialainen tempe
2. Viipaloi salottisipuli, valkosipuli ja chili ohueksi
3. Kuumenna wokkipannu, lisää öljyä ja paista miedolla lämmöllä salottisipuli-, valkosipuli- ja chiliviipaleet sekä laakerinlehti kunnes ne ovat pehmenneet hiukan. Lisää soijatempekuutiot ja jatka paistamista kunnes tempen pinnat ovat ruskistuneet.
4. Lisää vesi, suola, sokeri, makea soijakastike. Anna kiehahtaa, lisää ensin vihreä papu ja sitten muutaman minuutin kuluttua mungpapu ituja.
5. Keitä ja sekoittele vielä muutama minuutti niin, että neste on vähentänyt ja ruoka on kypsää.
6. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa.
4-5 henkilölle
Lisätiedot: Vegaaninen
– Resepti: Juwati Alho –