Rendang (Karamellisoitu naudanliha Curry)
Rendang (Karamellisoitu naudanliha Curry)
Rendang on mausteinen liharuoka joka sai alkunsa etnisen ryhmän tekemänä Minangkabaussa Indonesiassa (Länsi Sumatralla). Nykyään tämä ruoka on yleisesti tarjolla eri puolilla maata.
Vuonna 2011 ja 2017 CNN International järjesti “Maailman 50 herkullisimman ruuan” (World’s 50 Most Delicious Foods) verkkokyselyn ja 35000 äänestäjää valitsivat Rendangin numero ykköseksi eli Rendang on maailman herkullisin ruoka.
Kiehtooko maistaa Rendangia? Näin valmistat maukkaan Rendang aterian.
Ainesosat:
– 750 g naudanliha, leikkaa 4 x 4 cm kuutioiksi
– 400 ml kookosmaito
– 350 ml vesi
– 100 g Rendang tahna mausteskoitus
Ohjeet:
1. Kuumenna wokki- tai paistinpannu, kaada pannuun kookosmaito, vesi ja rendang tahna maustesekoitus. Sekoita aineet hyvin keskenään.
2. Lisää naudanlihakuutiot.
3. Kun seos kiehuu lempeästi, pienennä lieden lämpötilaa.
4. Hauduttele seosta 1,5-2 h pienellä lämmöllä, välillä sekoitellen, kunnes liha on erittäin pehmeää.
5. Kun seos on hyvin paksuuntunut niin sekoita koko ajan kunnes rasva on tullut ulos ja väri on muuttunut ruskeaksi.
6. Tarjoa valkoinen tai keltainen riisin kanssa
4-6 henkilölle
Kirjoittaja: Juwati Alho